ERRi tellitud uuring: toetus Siim Kallasele on kasvanud pea kaks korda (3)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas ja Marina Kaljurand.
Siim Kallas ja Marina Kaljurand. Foto: Erik Prozes

Populaarseim presidendiametisse pürgija on endiselt Marina Kaljurand, kuid kõige rohkem on kasvanud toetus Siim Kallasele, näitab rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi uuring.

Küsitlusest selgub, et Marina Kaljuranda näeks Eesti järgmise presidendina 22 protsenti Eesti alalistest elanikest alates vanusest 15 eluaastat, vahendas ERRi uudisteportaal.

Eelmise, juunikuus läbi viidud sama metoodikaga küsitlusega võrreldes on Kaljuranna toetus kasvanud kolme protsendipunkti võrra.

Kõige enam on eelmise küsitlusega võrreldes kasvanud Siim Kallase toetus – see on sisuliselt kahekordistunud (9 protsendilt 17 protsendile - toim).

Allar Jõksi toetab kaheksa protsenti vastanutest, EKRE presidendikandidaadi Mart Helme toetus on viis protsenti, Eiki Nestoril ja Mailis Repsil kolm protsenti, Urmas Paetil kaks protsenti ja Jaak Jõerüüdil üks protsent.

Postimehe tellitud ja TNS Emori poolt augusti keskel läbi viidud arvamusküsitluse tulemused näitavad samuti, et Reformierakonna presidendikandidaadid on end teistest jõuliselt ette rebinud. Viiendat kuud hoiab ühtlast 30-protsendilist toetust uueks presidendiks välisminister Marina Kaljurand, vahetult enne valimisvoore on 22-protsendiga tema kannule kerkinud Siim Kallas.

Loe lisaks ja vaata graafikut: Küsitlus: rahvas eelistab presidendina Kaljuranda või Kallast

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles