Saaremaal tuvastati katkufarmi lähedalt leitud metsseal seakatk (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: SCANPIX

Saaremaal seakatkuga nakatunud Sakla farmist mõne kilomeetri kauguselt leitud metssea korjuselt võetud proov osutus sigade Aafrika katku osas positiivseks.

Proov võeti 24. augustil Pihtla vallast Matsiranna külast leitud metssea laibalt. Samast piirkonnas rohkem surnud metssigu leitud ei ole. Korjuse olukorra kohta on analüüsi tulemustes märgitud «roiskunud», kirjutab Saarte Hääl.

Saarte Jahimeeste Selts teatas Saarte Häälele, et neil on kavas nõuda proovi täiendavat analüüsimist. «Oleme selles olukorras juba olnud ja rohkem surnud sigu ei ole metsast leitud,» sõnas seltsi tegevjuht Ive Kuningas.

Täpselt aasta aega tagasi septembris leiti Pihtla vallast Kuusiku külast samuti metssiga, kellel kahtlustati Aafrika seakatku. Hispaania referentslaboris tehtud täiendaval analüüsil selgus, et korjusel taudi siiski ei olnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles