Kaljurand ja Kallas juhivad populaarsustabelit ka inimeste teise eelistusena

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiks pürgivad Marina Kaljurand, Siim Kallas, Mart Helme, Eiki Nestor, Mailis Reps ja Allar Jõks.
Presidendiks pürgivad Marina Kaljurand, Siim Kallas, Mart Helme, Eiki Nestor, Mailis Reps ja Allar Jõks. Foto: Erik Prozes

Kui rahvas eelistaks TNS Emori uuringu andmetel näha järgmise presidendina Reformierakonna kandidaate Marina Kaljuranda ja Siim Kallast, siis mõlemad on kõige populaarsemad ka inimeste teise eelistusena.

Täna Postimehes ilmunud uuringu tulemustest selgub, et inimesed soovivad kõige enam näha presidendina Marina Kaljuranda, keda toetab 30,4 protsenti küsitlusele vastanutest. Siim Kallase toetus on 22,3 protsenti, Mailis Repsi toetus 7,8 protsenti, Allar Jõksi toetus 6,9 protsenti, Mart Helme toetus 6 protsenti ja Eiki Nestori toetus 4,9 protsenti.

Uuringu käigus küsiti inimestelt ka seda, kes oleks nende teine eelistus presidendi kohale. Ka siin juhivad Marina Kaljurand (17,7 protsenti) ja Siim Kallas 14,4 protsenti. Kui esimese eelistusena on Eiki Nestor kandidaatide seas kõige viimasel kohal, siis teise eelistusena on ta kandidaatide seas kolmandal kohal (11,1 protsenti). Allar Jõksi toetaks teise eelistusena presidendi kohale 9,3 protsenti, Mailis Repsi 8,4 protsenti ja Mart Helmet 4,7 protsenti inimestest.

Postimehe tellitud ja TNS Emori augusti keskel läbi viidud arvamusküsitlusele vastas 1505 inimest vanuses 15-74 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles