Vabatahtlikud avasid annetuste kogumiseks Facebookis lehe «Aita Piirissaart» (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare vanausuliste palvemaja põles koos kolme elamisega maha ööl vastu 16. maid. Palvemaja oli kindlustatud, kuid kindlustusfirmal pole võimalik hüvitist välja maksta, sest hoonel puudub omanik. Pildil seisab põlenud maja ees 11 aastat kindlustushüvitist maksnud Filimon Kuznetsov.
Piirissaare vanausuliste palvemaja põles koos kolme elamisega maha ööl vastu 16. maid. Palvemaja oli kindlustatud, kuid kindlustusfirmal pole võimalik hüvitist välja maksta, sest hoonel puudub omanik. Pildil seisab põlenud maja ees 11 aastat kindlustushüvitist maksnud Filimon Kuznetsov. Foto: Margus Ansu

Vabatahtlikud avasid Facebookis lehekülje «Aita Piirissaart», et koguda annetusi valla heaks.

«Piirissaare inimesed on hädas. Kolmes kahjutules on maha põlenud kokku seitse elumaja ning tähtis kogukonna süda, palvemaja,» seisab sotsiaalmeedias lehel nimega «Aita Piirissaart».

Ühe vabatahtliku sõnul on tegu lihtsalt heasooviliku üritusega näidata Piirissaare elanikele, et nende murest on kuuldud, nad pole seal üksi ja kuskil on inimesed, kes on valmis toetama.

«Need vabatahtlikud Eesti elanikud pole elu sees isegi mitte Piirissaarel käinud,» lisas üks lehe loojatest.

Praeguseks on lehel tema sõnul 260 meeldimist ja üle 10 000 lugemise, kuid reaalseid annetajaid on veel vähe, üle kümne.

«Piirissaare vallavanem üritab aktiivselt riiki rohkem kaasata. Jõudu talle selles! Riik on paraku aeglane ja kohmakas. Aga sina, tavaline inimene, saad aidata juba täna,» seisab lehel.

Lehel kirjutatakse veel, et kõige esmane mure on seotud saare tuleohutusega. «Olemas on vabatahtlikud päästjad, kuid praegu puudub Piirissaarel korralik päästetehnika. Abi Räpina, Põlva või Tartu päästekomandode poolt jõuab kohale alles tunni ajaga.»

Ka tuletõrje veevõtukohad on viletsas seisus ning neid oleks vaja puhastada, seisab Facebookis.

«Tööde maksumuseks on vaid 3500 eurot, kuid kahjutuled on vallavalitsuse viinud pankroti äärele ja seda raha pole mitte kuskilt võtta.»

Tähtis on, et informatsioon leviks, lisatakse lehel. «Äkki leiame koos need inimesed, kes soovivad annetada kas tuleohutuse või palvemaja taastamise heaks.»

Viimase viie aasta jooksul on Piirissaart tabanud õnnetus kolmel korral: 2012. aasta 21. aprillil, mil põles kaks elumaja, 2016. aasta 16. mai, kui põles kolm elumaja ja palvemaja ning 2016. aasta 31. juulil, kui põles kaks elumaja.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles