Eesti saadik Kairos: tänane meeleavaldus on seni suurim

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Egiptuse linnades.
Rahutused Egiptuse linnades. Foto: SCANPIX

Eesti suursaadik Kairos Paul Teesalu hinnangul on täna õhtul linnatänavatele kogunenud rohkem inimesi, kui varasematel päevadel selle meeleavalduse jooksul.

«Täna õhtul on Kairo tänavatel tõepoolest väga palju inimesi ja ma arvan, et neid on rohkem kui iganes on olnud viimase nädala jooksul,» vahendab ERR Uudised Teesalu muljeid.

Meeleavadajate täpset arvu suursaadik hinnata ei osanud, kuid rahvahulga meelestatus on tema sõnul pigem positiivne – ilmselt seetõttu, et armee teatas, et ei plaani jõudu kasutada ja laseb inimestel vägivalda kartmata meelt avaldada.

Suursaadiku sõnul on veel vara rääkida, kas on toimud mingisugune selginemine selles suhtes, keda täpselt toetatakse või kelle poolt ollakse.

«Jätkuvalt ollakse minu hinnangul faasis, kus ollakse vastu ja soovitakse kellegi lahkumist,» märkis ta ja lisas, et olukord ei selgine enne, kui on loodud mingisugune suhtluskanal valitsuse ja demonstrantide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles