Peaminister kutsus Ossinovski ja Sesteri haigekassa ülekulutamise kohta selgitusi andma (9)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja rahandusminister Sven Sester möödunud reedel haigekassa nõukogu koosolekul.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja rahandusminister Sven Sester möödunud reedel haigekassa nõukogu koosolekul. Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas kutsus terviseminister Jevgeni Ossinovski ja rahandusminister Sven Sesteri kolmapävaks Stenbocki majja haigekassa ülekulutamise tõttu selgitusi andma.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo juhi Helin Vaheri sõnul soovib Rõivas saada ülevaate, kuidas kavatsetakse ootamatult suureks kujunenud defitsiit katta ning sarnaseid planeerimisvigu tulevikus vältida.

Rahandusminister Sven Sester nõuab, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski teeks kiiremas korras ettepanekud haigekassa eelarve tasakaalu viimiseks. Sester teatas eile, et haigekassa veelgi kasvav eelarvepuudujääk on vastuolus riigieelarve strateegiaga ning võib riigirahanduse ohtu seada.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul otsustas haigekassa nõukogu suuremaid kulusid lubada selleks, et säilitada teenuste maht, kuna ainus alternatiiv oleks jätta Eesti inimesed arstiabita, see aga oleks vastutustundetu ja lubamatu.

Tänavust riigieelarvet koostades arvestati, et haigekassa eelarve jääb umbes üheksa miljoni euroga miinusesse, mis plaaniti katta parematel aegadel kogutud reservidest. Mitme teguri koosmõjul kujunes miinus aga juba esimesel poolaastal 33 miljoni euro suuruseks. Ja seda vaatamata asjaolule, et ravikindlustusega inimeste arv vähenes 15 392 võrra ning sotsiaalmaksu ravikindlustuse tulu oli 12,6 miljoni euro võrra prognoositust suurem.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles