Eestis olid tugeva tuule tõttu elektrita tuhanded majapidamised (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuline ilm.
Tuuline ilm. Foto: Mihkel Maripuu

Eestis jäid laupäeval tugevate tuulepuhangute tõttu elektrita tuhanded majapidamised, hilisõhtuks oli enamikes majapidamistes vool taastatud.

Kella 23.10 seisuga oli elektriühenduseta veel 78 majapidamist. Enim voolukatkestusi oli päeval Võrumaal, Järvamaal, Tartumaal, Saaremaal ja Pärnumaal.

Vaata Elektrilevi katkestuste kaarti siit

Ilmateenistus andis hommikul esimese astme hoiatuse kogu Eesti kohta. See tähendab, et ilm võis teatud olukordades olla ohtlik ning soovitatav oli jälgida edasist ilmaprognoosi.

Ilmateenistuse andmetel puhus tugev edela- ja läänetuul puhanguti 15 m/s, põhjarannikul 12-17, puhanguti 23 m/s.

Kella 22.13 seisuga aga hoiatused puuduvad. 

Tugev tuul häiris laevade liiklust

Täna ei toimunud ühtegi Linda Line’i reisi Tallinna ja Helsingi vahel. Kõik väljumised Helsingist ja Tallinnast on tühistatud halbade ilmastikuolude tõttu, seisab laevafirma kodulehel.

AS Kihnu Veeteed andis oma kodulehel teada, et seoses tugeva tuulega tühistati reisilaeva Vesta kella 15 ja kella 18 väljumised Tallinnast ning kella 16.30 ja 19.30 väljumised Aegnalt. Samuti võib häireid esineda homsetes, 28. augusti väljumistes.

Seoses tugeva tuulega võis täna esineda häireid ka reisiparvlaeva Wrangö väljumistes Prangli liinil.

Ettevõte palub jälgida teateid nende kodulehel.

Hea lugeja, saada pilte ja videosid tormist ja selle tagajärgedest aadressil online@postimees.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles