Tartu Ülikool taotleb arstide tagasitoomiseks riigilt 86 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid.
Arstid. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Tartu Ülikool esitas projekti «Arstid tagasi tervishoidu» rahastamiseks sotsiaalministeeriumile taotluse 86 194 euro saamiseks, mille eest on plaanis tuua järgmisel aastal tervishoiusüsteemi tagasi 16 arsti.

Veebruarist aprilli lõpuni kestva projektiga on ülikoolil kavas praktiseerimisest eemal olnud arstidele taas registrisse pääsemiseks korraldada vajalik praktika. Läbi viiakse ka teoreetiline koolitus, mis hõlbustaks neil vajaliku üldarstieksami sooritamist.

Projekti ülesehitus on analoogne 2010–2013 toimunud Läänemeremaade projekti IMPRIM tegevustega, kus aidati praktika sooritamisel ning eksamiks valmistumisel 27 arsti. Seejärel on aastail 2013–2014 sotsiaalministeerium rahastanud 31 arsti samalaadset praktikat ja teoreetilist koolitust.

Kokkuvõtvalt on tervishoiutöötajate registrisse lisandunud 55 arsti ja käesoleva aasta septembriks on nimetatud arstidest asunud residentuuri 35 arsti. Lisaks on teadaolevalt mitu arsti asunud üldarstina tööle kas hooldusravi pakkuvas tervishoiuasutuses või perearstipraksises, kirjutas TÜ sisekliiniku juhataja professor Margus Lember sotsiaalministeeriumile neljapäeval esitatud taotluses.

Programm on saanud positiivset tagasisidet nii osalejatelt kui ka leidnud äramärkimist hea kogemusena, kuidas võimaldada arstidel tervishoiusektorisse tagasi pöörduda, märkis Lember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles