Kärdla politseijaoskonna politseinik sõitis autoga alkoholijoobes (9)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kärdla politseijaoskonna vanemkomissaril tuvastati reede õhtul Hiiumaal kontrolli käigus alkoholijoove.

Reede õhtul tabas Hiiumaal liiklusjärelevalvet teinud Põhja prefektuuri liiklusüksus Emmaste vallas autoroolist 49-aastase mehe, kel tuvastati 0,3 mg/l (ehk 0,6 promilli) suurune alkoholijoove.

Ametnik, kes töötab Kärdla politseijaoskonnas väärteomenetlejana, sõitis isikliku autoga ega täitnud sel ajal tööülesandeid.

Lääne prefekti Kaido Kõplase sõnul alustas politsei juhtumi osas väärteomenetlust ja mees vabastatakse ametist. «Politseiametnik peab oma seaduskuuleka käitumisega olema teistele eeskujuks ka töövälisel ajal ning pärast alkoholi tarbimist autorooli istumine on lubamatu,» ütles ta.

Infot kinnitas ka Kärdla politseijaoskonna juht Aare Allik, kes kirjutas, et reede õhtul sõidukijuhtide terviseseisundi kontrolli käigus tuvastati ühel Kärdla politseijaoskonna politseinikul alkoholi tarvitamise tunnused.

«Tegemist on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga. Seda enam, et politsei teeb igapäevaselt tööd selle nimel, et sõidukijuhid liikluses osaledes kained oleks,» lisas Allik.

Juhtumi suhtes alustati väärteomenetlust, mida juhib Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles