Ilmateenistus hoiatas äikese ja tugeva saju eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna pärastlõunal esines mitmel pool Eestis äikest, tugevaid tuuleiile ja vihmasadu, mistõttu andis ilmateenistus 11 maakonnale esimese astme hoiatuse. Ilm näitab aga paranemise märke ning õhtupoolikul tühistas ilmateenistus kõik hoiatused.

Ilmateenistus andis teada, et kui täna ennelõunal on äikest peamiselt Lääne-Eestis, siis pärastlõunal on äikesevõimalus suur igal pool. Pärastlõunal pöördus tuul alates Lääne-Eestist idakaarest edelasse ja tugevnes 7-12, rannikul puhanguti kuni 16 m/s.

Kella 15 seisuga oli ilmateenistus andnud esimese astme hoiatuse 11 maakonna kohta. Vaid saartel, Läänemaal ja Pärnumaal oli ilm rahulikum. Kella 16.21 seisuga aga hoiatused tühistati.

Praegu esineb siiski veel elektrikatkestusi üle Eesti. Elektrilevi andmetel on elektrita veel 345 majapidamist. Kõige enam katkestusi on Lääne-Virumaal.

Ilmateenistuse hoiatuste kaart:

Roheline värv ilmateenistuse hoiatuste kaardil tähendab, et hoiatused puuduvad.
Roheline värv ilmateenistuse hoiatuste kaardil tähendab, et hoiatused puuduvad. Foto: ilmateenistus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles