Oasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oasupp
Oasupp Foto: Erik Riikoja

Koostis:
2,5 l vett
200 g põldube
300 g suitsupeekonit–suitsuliha
200 g kartuleid
1 sibul
1 suurem porgand
Soola
Serveerimiseks hapukoort

Valmistamine:
1. Pese oad ja jäta vähemalt 6 tunniks ligunema.
2. Pane oad koos leotusveega keema. Lisa sool.
3. Koori ja tükelda köögiviljad kuubikuteks.
4. Tükelda peekon kuubikuteks ja prae.
5. Lisa pannile sibul ja porgand ning pruunista need kergelt.
6. Lisa keevatele ubadele kartulikuubikud ning suitsupeekoniga pruunistatud köögiviljad.
7. Serveeri hapukoorega.

Väga lahe ja toitev on serveerida suppe koos pudruga! Oasupi võiks vabalt serveerida koos kartulipüree või mulgipudruga. Sellisel juhul võiks supi koostisest kartuli välja jätta ja hapukoore asemel serveerida koos klaasi keefiriga!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles