Välisministeerium soovitab endiselt Egiptusesse mitte reisida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptlased kogunevad Kairo keskväljakule.
Egiptlased kogunevad Kairo keskväljakule. Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab jätkuvalt rahutuste toimumise tõttu Egiptusesse mitte reisida ja Egiptuses viibijatel võimalusel riigist lahkuda.

Pingeline olukord jätkub suuremates Egiptuse linnades nagu Kairo, Alexandria, Suez ja Luxor, kust on soovitatav lahkuda.

Välisminister Urmas Paeti sõnul tuleb kohapeal liikudes olla äärmiselt ettevaatlik ja vältida rahvakogunemisi ja pimedal ajal liikumist.

«Inimesed, kes soovivad Kairo piirkonnast pöörduda tagasi Eestisse, võiksid võtta ühendust Eesti saatkonnaga Kairos. Kairo lennujaamast väljuvad nii regulaarlennud kui Euroopa Liidu riikide erireisid,» lisas ta.

Rahutused suuremates linnades avaldavad mõju ka teistele Egiptuse piirkondadele, sealhulgas kuurortidele.

Paeti sõnul saatis Eesti välisministeerium Sharm el-Sheikhi ja Hurghadasse konsulid, kelle ülesanne on nõustada ja vajadusel abistada Eesti elanikest reisijaid ning koguda ja vahendada infot kohapealse olukorra kohta.

«Samas tuleb Eesti turistidel järgida reisikorraldajate ja kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi,» rõhutas Paet. «Samuti on Eesti konsulid vajadusel valmis abistama ka teiste Euroopa Liidu riikide kodanikke.»

Egiptusesse reise korraldavatel turismifirmadel soovitab välisministeerium tungivalt uusi reisijaid riiki mitte lähetada ja olla pidevas ühenduses oma kohapealsete esindajatega.

«Rahutuste jätkumistel riigis võivad tekkida olulised häired toiduainete ja kütusega varustamises,» ütles Paet.

Rahutuste levimisel Egiptuse Punase Mere kuurortpiirkondadesse soovitab välisministeerium kõik Eesti turistid Egiptusest ära tuua.

Paeti sõnul on äärmiselt oluline, et Egiptuse võimud ja meeleavaldajad hoiduksid vägivallast ning olukorrale leitaks demokraatlik lahendus poliitiliste kõneluste tulemusel.

Välisministeerium jälgib olukorda Egiptuses ning annab vajadusel operatiivselt nõuandeid reisijatele. Ööpäev läbi on võimalik saada konsulaarabi telefonil +372 53 01 9999.

Lisainfot reiside toimumise või nende ärajäämise kohta on reisijatel ja nende lähedastel võimalik küsida reisifirmadelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles