Autoroolist purjuspäi tabatud politseinik oli eelnevalt pärastlõuna vabaks palunud (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes politseinik tabati rutiinse kontrolli käigus, mida teostasid mandri politseinikud.
Joobes politseinik tabati rutiinse kontrolli käigus, mida teostasid mandri politseinikud. Foto: Martin Ilustrumm

Kärdla politseijaoskonna juhi kinnitusel on reede õhtul autoroolist purjuspäi tabatud politseiametnik oma tööülesandeid alati kohusetundlikult täitnud.

Postimees kirjutas eile, kuidas Kärdla politseijaoskonna vanemkomissaril Avo Kailil tuvastati reede õhtul autoroolis 0,6 promilli suurune joove. Ametnik, kes töötab Kärdla politseijaoskonnas väärteomenetlejana, sõitis isikliku autoga ega täitnud sel ajal tööülesandeid.

Nüüd aga levivad sotsiaalmeedias kuuldused, justkui oleks Kail tabatud teel töölt koju, mis andis omakorda alust arvata, nagu oleks ta juba töökohustusi täites joobes olnud. Politsei lükkab sellised väited ümber.

«Ametnik küsis pärastlõuna vabaks ja vahetu juhi otsusega seda talle võimaldati,» sõnas Postimehele Kärdla politseijaoskonna juht Aare Allik.

«Enda sõnul oli ta tarvitanud alkoholi koduste toimetuste ajal. Tööl mees purjus ei olnud ja alkoholiga seotud rikkumisi tema puhul varasemalt meile teada ei ole,» lisas ülemus. 

Alliku kinnitusel ei ole alates 2014. aastast, mil tema asus jaoskonda juhtima, napsutamisega vahele jäänud mehel tööl probleeme olnud. 

Juhtumi asjus alustati väärteomenetlust, mida juhib Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskus. Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles eile, et mees vabastatakse ametist.

Postimees üritas Kaililt telefoni teel kommentaari paluda, kuid talle tehtud kõned lähevad otse mobiiltelefoni postkasti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles