Rõivas: tänane hääletus halvendas ka Kallase ja Kaljuranna võimalusi (7)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ütles, et tänase hääletusega ei halvenenud mitte ainult Nestori tulemus, vaid halvenesid ka Siim Kallase ja Marina Kaljuranna võimalused osutuda valituks presidendiks.

«Isegi kui need ei olnud reformierakondlased, kes hääletamata jätsid, või isegi kui vaid osa nendest olid reformierakondlased - seda ei saa kunagi lõpuni teada -, siis eks kahtlus jääb, et Reformierakonnast mõni hääl jäi tulemata ja koondada hääli ükskõik kelle teise taha saab olema sellevõrra raskem,» ütles Rõivas Toompeal ajakirjanikele.

Tema sõnul on siiski olemas teoreetiline võimalus, et riigikogus saab president valitud. «Tõsi on, et tänase hääletustulemusega see tõenäosus vähenes, aga see ei ole päris võimatu. Ootame homsed tulemused ära, siis me koguneme fraktsiooni ja juhatusega. Tuleb ka teiste erakondadega nõu pidada ja siis saab otsustada, mida me edasi teeme,» rääkis Rõivas.

Postimehe küsimusele, kas ta kavatseb võimaliku kompromissi nimel ka ise kõnelusi pidada või jääbki ootama homset tulemust, vastas Rõivas, et kohtus just SDE esimehe Jevgeni Ossinovskiga. «Ma küllap räägin ka teiste erakondadega, olen ka täna juba rääkinud. Praegu, ma usun, on väga palju mõtlemist Keskerakonnal, kas nad tahavad iga hinna eest minna nii teises kui kolmandas voorus välja oma kandidaadiga,» ütles ta ja lisas, et mõlemas voorus võivad nad saada Mailis Repsile samamoodi 26 häält, kuid valituks osutumiseks vajalikku 68 häält Reps kokku ei saa.

«Neil on teoreetiliselt võimalus tulla Siim Kallase taha, aga kas nad seda teevad, seda mul ei ole siin väga palju enam suruda. Me oleme rääkinud sellest, Siim Kallas on vestelnud veel eelmise nädala lõpus Keskerakonna liidritega. Kas see on piisav või kas soovitakse viia valimised iga hinna eest valimiskokku, see on praeguseks eeskätt Keskerakonna käes,» ütles Rõivas.

Ta kinnitas samas, et Keskerakonnaga kohtade üle kauplemist ei ole toimunud ja Keskerakond pole kunagi esitanud ka vastavaid tingimusi. «Keskerakonna unistus võib ju olla see, et pärast pikka aega taas opositsioonist välja murda, aga selleks barjääriks, miks nad ei ole koalitsioonierakonnaks saanud, pole mitte see, et Reformierakonna esimees on Taavi Rõivas, vaid see, et Keskerakonna esimees on Edgar Savisaar,» märkis peaminister.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles