Ossinovski: Reformierakonna teatud saadikud tahavad Kallase toetust alla tõmmata (8)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivasega kohtunud SDE esimees Jevgeni Ossinovski ütles Postimehele, et küsis temalt, kuidas juhtus nii, et esimeeste tasemel ja ka erakondade juhatustes sõlmitud kokkulepe täna Reformierakonna poolt ei pidanud. Tema sõnul möönis Rõivas, et hääled läksid lippama Reformierakonna fraktsioonist.

«On selge, et see ei olnud üksikute inimeste sooloprojekt, vaid seal taga on ka teatud inimeste alternatiivne plaan. Eks me seda, et selline risk on olemas, oleme ka enne näinud. Viimati Keit Pentus-Rosimannuse vastavasisuline avaldus oli tunnistus sellest, et seal on inimesi, kes sooviksid viia valimised valimiskogusse ja riigikogu tasemel pigem Siim Kallase toetust alla tõmmata, et oleks võimalik kandidaati asendada,» ütles Ossinovski.

Tema hinnangul võisid need inimesed arvata, et kui nemad ei täida SDEga sõlmitud kokkulepet SDE kandidaadi Eiki Nestori osas, siis küllap ka sotsiaaldemokraadid ei täida justkui kättemaksuks oma kokkulepet ning Siim Kallas saab riigikogus nii vähe hääli, et tal ei olegi enam valimiskogusse asja. «Küllap nii lihtne ja labane see kalkulatsioon oli,» lausus ta, kuid kinnitas, et küsimuse tõsidust arvestades ei saa mingist kättemaksust rääkida ja SDE 15 häält on Kallasel homme olemas. «Kas ta ka rohkem hääli saab, seda ta peab küsima oma erakonna fraktsioonilt,» lisas Ossinovski.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles