Saarte jahimehed ei tagane katku kordusproovi nõudest

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakatk. Pilt on illustratiivne.
Seakatk. Pilt on illustratiivne. Foto: Kasper Mäe / Virumaa Teataja

Saarte jahimeeste selts (SJS) saatis eile pöördumise peaministrile, maaeluministrile, VTA peadirektorile ning veterinaar- ja toidulaboratooriumile, milles palub läinud nädalal Pihtla vallast Matsirannast leitud nn katkuseale täiendava uuringu teha, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

«Ajavahemikus juuli-august on metsas seente ja marjade korjamise kõrgaeg, lisaks liiguvad metsades matkajad ja tervisesportlased. Ka sealt ei ole laekunud ühtegi teadet hukkunud metssigade leidmise kohta,» märgitakse pöördumises.

SJS pakub välja, et jahiseltsid, kes jäävad eelpool mainitud metsseakorjuse leiukohast kümne kilomeetri raadiusse, võtavad kütitud metssigadelt järgneva kolme kuu jooksul vereproove.

Ülejäänud jahipiirkondades tõstetaks vereproovide arv senise kahe protsendi asemel viiele protsendile.

SJS juhib tähelepanu asjaolule, et Matsiranna metsseakorjuse täiendav uurimata jätmine ja selle tulemusel järelevalvetsoonide määramine toob kaasa suuri majanduslikke ja sotsiaalseid kahjusid, kuna jahimeestel kaoks võimalus jahisaaki realiseerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles