Jürgen Ligi palus Eiki Nestorilt reetjate pärast vabandust (9)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi kirjutas sotsiaalmeedias Eiki Nestorile, et ta tahab tema ees isiklikult vabandada nende reetjate pärast, kes ei andnud talle täna presidendivalimiste esimeses voorus lubatud häält.

Tänase esimese hääletusvooru järel riigikogus tekitas enim küsimusi, kuhu kadusid Eiki Nestori (SDE) hääled. Nimelt nägi Reformierakonna ja SDE kokkuleppe ette, et Nestor saab esimeses voorus 45 häält ja Siim Kallas teises voorus sama palju. Nestor sai tänasel hääletusel aga vaid 40 häält. 

«Tahaksin isiklikult vabandada reetjate pärast, aga ei tea, kes, kus ega miks,» kirjutas Ligi Facebookis Nestori kirjutatud kommentaari alla, kus viimane tänas kõiki pöidlahoidjaid.

«Igal heal mehel on pealegi vaenlased ka oma erakonnas, huvi lihtsalt tüli tekitada ja käru keerata sinna lisaks. Igavesi rahuldamatuid on mõlemas parteis ja neid nimesid tead ka sina, Eiki. Argipäevane rahu mureneb ses olukorras isiku- ja salajastel hääletustel kergesti. Aga häbi ja kahju mul on,» lisas Ligi.

Nestor lubas Ligile vastu, et nemad annavad homme oma 15 häält ikka Siim Kallasele.

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivasega kohtunud SDE esimees Jevgeni Ossinovski ütles Postimehele, et küsis temalt, kuidas juhtus nii, et esimeeste tasemel ja ka erakondade juhatustes sõlmitud kokkulepe täna Reformierakonna poolt ei pidanud. Tema sõnul möönis Rõivas, et hääled läksid lippama Reformierakonna fraktsioonist.

«Isegi kui need ei olnud reformierakondlased, kes hääletamata jätsid, või isegi kui vaid osa nendest olid reformierakondlased - seda ei saa kunagi lõpuni teada -, siis eks kahtlus jääb, et Reformierakonnast mõni hääl jäi tulemata ja koondada hääli ükskõik kelle teise taha saab olema sellevõrra raskem,» ütles Rõivas Toompeal ajakirjanikele.

Ta lisas, et tänase hääletusega ei halvenenud mitte ainult Nestori tulemus, vaid halvenesid ka Siim Kallase ja Marina Kaljuranna võimalused osutuda valituks presidendiks.

Täna päeval toimunud esimeses voorus jäi president valimata ja uuesti kogunetakse riigipead valima homme, 30. augustil kell 12 ja vajadusel ka kell 16. Kui presidenti riigikogus ära ei valita, hakkavad riigipead otsima valimiskogu liikmed. Tõenäoliselt saab see toimuma 24. septembril.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles