Kallase SMS Rõivasele: põhimure oli, et Jõks ei pääseks (20)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallase ja Rõivase sõnumivahetus.
Kallase ja Rõivase sõnumivahetus. Foto: Postimees

Postimehe fotograaf jäädvustas täna riigikogus presidendikandidaadi Siim Kallase sõnumivahetuse peaminister Taavi Rõivasega, milles nad arutasid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) otsust hääletada teises voorus Keskerakonna kandidaadi Mailis Repsi poolt.

«Helme olla eetris just öelnud, et hääletasid ekrega Repši poolt. Ma sain eile aru, et lubasid Siimu toetada? Ajasid kindlas kõneviisis pada?» kirjutas Rõivas Kallasele. «Põhimure oli, et Jõks ei pääseks,» vastas Kallas EKRE-le viidates.

EKRE toetas täna presidendivalimiste teises voorus Mailis Repsi. EKRE esimehe Mart Helme sõnul oli nende otsus ajendatud soovist viia presidendivalimised valimiskogusse.

Valijameeste kogus oleks üks Helme põhikonkurente kooseluseadusele toetajana tuntud Allar Jõks, kelle seadsid üles Isamaa ja Res Publica Liit ning Vabaerakond.

Mailis Reps sai eile esimeses voorus 26 häält. Täna teises voorus toetas teda 32 saadikut. Lisaks Keskerakonna 26 häälele sai Reps hääli ka Konservatiivsest Rahvaerakonnast. Kolmandasse valimisvooru pääsevad seega Reps ja Kallas (45 häält).

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles