Siseministeerium soovitas islamikogudusel küsida ruume linnalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Jaanus Lensment

Siseminister Hanno Pevkur ei pea võimalikuks Eesti riigi abi siinsele islamikogudusele uute ruumide leidmisel, minister soovitas kogudusel pöörduda omavalitsuse poole, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Eesti Islami Koguduse juhatuse liige Aghanum Allahverdijeva saatis 4. augustil siseminister Hanno Pevkurile kirjaliku pöördumise, milles palus riigilt abi islami kogukonnale ruumide leidmisel või kogukonna toetamisel ruumiprobleemi lahendamisel.

Pevkur teatas oma kirjalikus vastuses, et ministeeriumi valduses pole selliseid ruume, mida saaks rendipinnana kasutusse anda.

Ühtlasi soovitas Pevkur pöörduda abi saamiseks omavalitsuse poole. «Teie kogudusel tuleks läbi arutada variandid, millise omavalitsuse territooriumil te soovite koguduse tegevuseks ruume rentida, ning seejärel on teil võimalik pöörduda juba selle omavalitsuse poole vastava taotlusega selgitamaks, kas neil on sobivaid ruume kogudusele kasutamiseks anda,» kirjutas Pevkur.

Eesti islamikogukond on varem avaldanud soovi rajada mošee Maardusse. 18. augustil kirjutas Eesti Päevaleht, et islami kogudusel on soov osta hoopis Tallinnas Kadriorus Joa tänaval maja. Moslemikogukonna peaimaam Ildar Muhhamedšin lükkas väite tagasi, kuid tunnistas samas ruumivajadust.

Tallinnas Keevise tänaval ehk Ülemiste Keskuse taga asuvas vanas teheasekvartalis asub islami keskus, kus peaimaami sõnul käivad seal pigem need moslemid, kes on tulnud Eestisse hiljuti. Need, kes Eestis kauem elanud, sooviksid omale uut palvekohta, kuid selle soetamiseks pole vahendeid.

2011. aasta rahvaloenduse ajal nimetas end islamiusuliseks 1508 Eestis elavat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles