Ilves nimetas presidendivalimiste senist käiku piinlikuks segaduseks (12)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt roosiaias, Toomas Hendrik Ilves
Presidendi vastuvõtt roosiaias, Toomas Hendrik Ilves Foto: Erlend Štaub

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas sotsiaalmeedias, et ta soovib enne valimiskogu lõpuks näha ja kuulda presidendikandidaatide tõsist ja sisulist arutelu.

«Tõmbame nüüd senisele segadusele, mis lõpuks piinlikuks muutus, joone alla,» kirjutas president Ilves Facebookis. «Soovin valimiskoguni jäänud nädalate jooksul näha ja kuulda presidendikandidaatide tõsist ja sisulist arutelu Eestile olulistel siseriiklikel ning välis- ja julgeolekupoliitika teemadel. Mitte joonistamise ja naljategemise oskus ei ole riigipea valimisel määravad, vaid presidendile vajalik kogemus, tema pilgu avarus ja maailma mõistmise sügavus. Ning mõistagi soovin erakondi ületavaid kokkuleppeid, mis annaksid Eestile hea Vabariigi Presidendi,» lisas Ilves.

Kuna presidenti täna riigikogus ära ei valitud, jätkuvad valimised valimiskogus 24. septembril. Valimiskogu koosneb 101 riigikogu liikmest ja 234 kohalike volikogude esindajast, kelle volikogud peavad valima hiljemalt 17. septembriks.

Toomas Hendrik Ilvese teine järjestikune ametiaeg lõppeb käesoleva aasta oktoobris.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles