Marina Kaljurand otsustab edasise tegevuse pärast toetajatega kohtumist (13)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Erlend Štaub

Välisminister Marina Kaljurand otsustab oma edasise tegevuse presidendiks kandideerimise suhtes pärast kohtumist oma toetajatega.

Välisminister Marina Kaljurand ütles kolmapäeva hommikul välisreisilt saabudes, et ta on Reformierakonna juhatuse tänaöises otsuses väga pettunud, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Kaljuranna sõnul on Reformierakonna juht Taavi Rõivas talle korduvalt kinnitanud, et partei toetab teda valimiskogus kandideerides. Seega on juhatuse otsus talle suur pettumus.

Välisminister ütles, et edasiste plaanide kohta vastab ta pikemalt siis, kui on enda toetajatega erakonnas ja ka muidu pikemalt nõu pidanud.

Kaljurand lisas ka, et pärast otsuse tegemist helistasid talle Rõivas, aga ka paljud toetajad Reformierakonnast. Kes täpselt, seda ta ei öelnud.

Marina Kaljuranna kampaanianõunik Andreas Kaju ütles Postimehele, et Kaljurand naasis täna Stockholmist, kus toimus Rootsi ja Balti diplomaatiliste suhete taastamise 25. aastapäeva raames Kaljuranna kohtumine Läti, Leedu ja Rootsi kolleegidega.

«Tallinnas kavatseb ta olukorda arutada oma toetajatega, samuti rääkida peaministriga, millised olid üllatava otsuse tegelikud tagamaad. Loodetavasti on pärastlõunaks selgust rohkem ja siis on võimalik ka sisulisemaid kommentaare anda,» ütles Kaju.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles