Kulkale juhi leidmiseks tuleb uus konkurss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar
Kultuuriminister Indrek Saar Foto: Marko Saarm / Sakala

Kultuurkapitali (kulka) nõukogul ei õnnestunud leida sobivat kandidaati kulka uue juhi kohale, mistõttu kuulutatakse välja uus konkurss.

Kui veel kolmapäeva hommikul oli lootus, et kulka nõukogu kinnitab õhtuks inimese, kes asub novembrist asutust juhtima, siis nõukogu koosoleku järel kinnitas nõukogu esimees, kultuuriminister Indrek Saar, et sellel korral jäi kulka juht valimata.

«Oli väga sisukas arutelu, kuid nõukogu paraku lõpliku tulemuseni ei jõdunud, et oleks sellel korral saanud valida kultuurkapitalile juhi järgmiseks neljaks aastaks,» ütles Saar BNSile.

Saare sõnul otsustas nõukogu välja kuulutada uue konkursi lähiajal.

«Meil on uue konkursi läbi viimiseks piisavalt aega ja loomulikult võivad uuesti kandideerida ka need, kes osalesid lõppenud konkursil,» ütles Saar ERRile.

Ta tõdes, et ei õnnestunud leida 100-protsendilist ühisosa nõukogu nägemuse ja kandidaatide poolt pakutu vahel. Küll aga kinnitas Saar, et nõukogu andis kandidaatidele võimalikult palju tagasisidet, mida nõukogu kulka uuelt juhilt ootab.

«Eks vestluste käigus sai selgemaks, millised on nõukogu ootused ja senisel konkursil osalenud kandidaadid peavad ise hindama, mis olid need põhjused, miks nad seekord nõukoguga 100-protsendilist ühisosa ei leinud,» märkis Saar.

Eesti Päevaleht kirjutas, et üheks kandidaadiks olnud rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa soovis paremaid palgatingimusi.

Indrek Saar märkis ERRile, et ta ei saa kõike nõukogu koosolekul räägitut avalikustada, lisades, et Kultuurkapitalil on oma eelarve paigas ja juhi palga kehtestab nõukogu.

Konkursi tähtajaks ehk 9. augustiks laekus kultuurkapitali juhataja ametikohale 24 avaldust, kultuurkapitali nõukogu valis nende seast välja viis kandidaati, kes olid kutsutud 22. augustil toimunud vestlusvoorule.

Kinnitamata andmetel on viie kandidaadi hulgas kultuurkapitali praegune juht Olavi Laido ja ka Eesti Filharmoonia endine direktor Marko Lõhmus.

Kõige hoogsamalt on aga kulka võimaliku uue juhi osas nimetatud Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimehe Margus Allikmaa nime.

Uus kultuurkapitali juhataja alustab tööd 1. novembril. Laido ametiaeg saab läbi oktoobri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles