ÜRO liikmed kiitsid Eesti samme soolise võrdõiguslikke vallas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti esitles täna ÜRO inimõiguste nõukogus Genfis aruannet inimõiguste ja põhivabaduste kaitsmisest ning sai osalenud riikidelt kiita võrdõiguslikke tagamiseks tehtu eest.

22. oktoobril 2010 vabariigi valitsuses kinnitatud aruande tutvustamise järel ÜROs avaldas Eesti inimõiguste olukorra suhtes arvamust 37 riiki. Eesti edasiminekutena tunnustati viimastel aastatel vastu võetud soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise seadust ning riigi tahet võrdõiguslikkuse tagamisega ühiskonnas süsteemselt edasi minna.

Äramärkimist vääris veel Eesti inimõiguste kaitse alane tegevus, nagu lõimumiskava aastateks 2008-2013, vägivalla vastu võitlemise arengukava aastateks 2010-2014 ning laste ja perede arengukava aastateks 2011-2020.

Samuti toodi positiivselt esile inimõiguste õpetamine koolides, inimkaubanduse vastu võitlemine ning laiemalt taasiseseisvumise järgsel üheksateistkümnel aastal saavutatud areng.

Riigid tundsid huvi ka vanglate olukorra, lastekaitse, rahvusvähemuste (sh romide), puuetega inimeste ja seksuaalvähemuste õiguste ning kodanikuühiskonna arengukava vastu. Eestile soovitati ühinemist mitme inimõiguste kaitset käsitleva rahvusvahelise lepinguga.

Eesti ülevaatuse kokkuvõtte koos teiste riikide antud soovitustega avaldab ÜRO ülehomme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles