Mees jäi kunagise viinaärimehe Savenkovi mõrvakatses süüdi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Miller ja Sergei Starõhh.
Ralf Miller ja Sergei Starõhh. Foto: Peeter Langovits

Kunagise viinaärimehe Igor Savenkovi mõrvakatses jäi lõplikult süüdi üks süüdistatavatest, teise süüdistatava osas kaalub seda veel riigikohtu kriminaalkolleegium.

Kuna riigikohus Ralf Milleri (63) kaitsja vandeadvokaat Vladimir Sadekovi kaebust ei aruta, siis jäi muutmata Millerile mõistetud 11-aastane vanglakaristus, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Teise süüdistatava, Sergei Starõhhi (40) kaitsja vandeadvokaat Toomas Kõivu kaebust asub arutama riigikohtu kriminaalkolleegium.

Ringkonnakohus tühistas kevadel Starõhhi õigeksmõistmise, mõistis ta uue otsusega süüdi ja karistas teda üheksa-aastase vangistusega.

Juba varem jõustus Milleri ja tema kaasosalise Mark Ševtšenko (26) süüdimõistmine narkokuriteos, mille eest Millerit karistati viieaastase ja Ševtšenkot kaheaastase vangistusega.

Kaitsepolitsei alustas kriminaalmenetlust 31. mail 2012, kui Tallinnas leiti aadressil Tartu maantee 53 asuva maja juurest sõiduauto alt lõhkeseadeldis. Politseipatrullid piirasid inimestele ohutsooni ligipääsu ja päästeameti demineerimiskeskuse töötajad eemaldasid seadeldise sõiduki küljest ning muutsid selle ohutuks. Meedia avalikustas peagi, et õhku üritati lasta endise viinaärimehe Igor Savenkovi autot ning üks, kes sellega seotud oli, on kuritegelik ärimees Ralf Miller.

Starõhhi on varem kriminaalkorras karistatud neli korda ja Ševtšenkot üks kord, Miller on Eestis varem karistamata.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi kaitsepolitsei ja menetlust juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles