Õppusest Põhjakonn võtab osa ligi 2000 võitlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu taktikaõppus “Põhjakonn”.
Kaitseliidu taktikaõppus “Põhjakonn”. Foto: Tarvo Lutter

Reedel algavast Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna õppusest Põhjakonn võtab osa ligi 2000 kaitseliitlast, kaitseväelast ja liitlassõdurit.

Õppus Põhjakonn viiakse läbi Ida- ja Lääne- Virumaal, reedel algav ja pühapäevani Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna õppus on tänavu osalejaterohkem ja rahvusvahelisem kui kunagi varem, teatas Kaitseliit.

Reede õhtul ja pühapäeval pärastlõunal liiguvad Peterburi maanteel ning teistel Harju, Lääne-Viru, Ida-Viru, Järva ning Jõgeva maakondade teedel õppusel osalevate üksuste kolonnid.

Kokku osaleb õppusel ligi 2000 võitlejat. Kaitsjate poolel harjutavad üksuste ja staapide vahelist koostööd lahingtegevuse läbiviimisel Viru, Alutaguse, Järva ja Jõgeva maleva kaitseliitlased koos välispartneritega Leedu vabatahtlikust kaitseväest ja Suurbritannia Walesi rügemendist. Vastutegevust teevad Põhja maakaitseringkonna Tallinna ja Rapla maleva kaitseliitlased koos Scoutspataljoni motoriseeritud kompanii ja välispartneritega Ameerika Ühendriikidest. Lisaks toetavad õppust kaitseväe ühendatud õppeasutuste ning Lääne ja Lõuna maakaitseringkonna kaitseliitlased ja tegevväelased. Õppuse ajal teostab vaatlus- ja luurelende õhuväe helikopter R44.

Kõige intensiivsemad lahingtegevused toimuvad laupäeval kell 7-23 Vasknarva-Iisaku vahelisel alal ning pühapäeval kell 7-14 Iisaku-Avinurme-Tudulinna piirkonnas. Õppuse käigus arvestatakse öörahuga ning öisel ajal võib esineda üksikuid laske ja valgusrakettide kasutamist üksnes hõreasustatud aladel.

Viru maleva pealiku kolonelleitnant Marek Laanisto sõnul oli õppus algselt planeeritud Kaitseliidu Viru, Järva ja Tallinna malevate allüksustele, kuid Kaitseliidus toimunud struktuurimuudatused on tõstnud oluliselt tegevväelaste ja palgaliste valmisolekut riigikaitsesse panustama ja sõjalisest väljaõppest osa võtma. «Samuti meie liitlaste huvi on kõrge ka praktilise poole pealt. Õppuse ala on tekitanud väga suurt huvi ning hea omavaheline läbisaamine on teinud õppusest täna üleriigilise Põhjakonna,» ütles kolonelleitnant Laanisto.

Õppusel kasutusel olevat soomukeid, jalaväe raskerelvi ja automaatkäsitulirelvi saab näha sõjatehnika näitustel reedel kell 14-16 Avinurme keskuses ja kell 17-19 Iisaku gümnaasiumi juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles