Naisvanglaametnikud hakkavad kübarat kandma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangivalvur Tallinna vangla sööklas.
Vangivalvur Tallinna vangla sööklas. Foto: Toomas Huik

Naisvanglaametnike vormiriietust täiendatakse kübaraga, mida hakkavad kandma vaid kõrgemad ametnikud.

Vanglaametnike vormiriietusse kuuluvate esemete loetellu lisatakse vormikübar, mida kannavad naissoost vangla peainspektorid ja osakonnajuhatajad, selgub kooskõlastusringile saadetud määruse eelnõu seletuskirjast.

Hetkel on teenistuses kaheksa sellisel ametipostil olevat naisametnikku.

Eest tõstetud servaga vormikübar on mustast vildist ja selle ääre laius on 50 mm. Kübara rummu ümber on 28 mm laiune tammelehtede kujutisega kaunistatud mustast läikivast riidest kant ning põhja ümber on kuldsest metallniidist punutud nöör.Kübara esiosal kantakse mütsimärki.


Sama määrusega täpsustatakse ka nõudeid vanglaametniku vormiriietusele ja väljanägemisele.

«Välja võib tuua ehete kandmise regulatsiooni, mis lähtub minimaalsusest ning tagasihoidlikkusest. See tähendab, et vormiriietusega ei sobi kanda suuremõõtmelisi ehteid, sh rippuvaid kõrvarõngaid või värviliste kividega sõrmuseid,» seisab seletuskirjas.

Sõrmustest võib eelkõige kanda abielu- või kihlasõrmust ning õppeasutuse lõpetamisel antavaid sõrmuseid.

Määruses täpsustatakse ka vanglaametniku juustele ja soengule esitatavaid nõudeid. Näiteks ei ole neil sobilik värvida juukseid värvitoonides, mida looduslikult inimestel ei esine. Pikki juukseid ei ole lubatud kanda lahtiselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles