Vabatahtlike otsingukoer leidis Läänemaal metsa eksinud naise

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsingukoer.
Otsingukoer. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Õhtul mobiiltelefonita metsa läinud eakas naine seikles enne leidmist 16 tundi metsas. 

Eile, 1. septembril vahetult pärast südaööd anti politseile teada, et Läänemaal Nõva vallas on metsas kaduma jäänud 66-aastane naine. Naine läks kella 21 paiku metsa ja tagasi sealt ei tulnud, teatas politsei pressiesindaja.

Lähedased olid proovinud teda omade jõududega leida, kuid tulemusteta. Haapsalu politseinikud alustasid öösel otsinguid, mida raskendas oluliselt see, et naine ei saanud ise abi kutsuda ja teda polnud võimalik positsioneerida, sest mobiiltelefoni ta metsa kaasa ei võtnud.

Otsingud kestsid piirkonnas kogu öö ja naise leidmiseks kasutati nii heli- kui ka valgussignaale. Hommiku saabudes jõudsid kohale abijõud, kellega täiendavalt piirkonda kontrollima hakati. Õhust otsis kadunud naist politsei helikopter ja appi tulid Lääne reservpäästerühma esindajad koos otsingukoertega.

Kella 10 paiku märkas politseinik metsas värskeid jalajälgi, mida kontrollima hakati. Peale kella 13 leidis vabatahtlike otsingukoer 66-aastase naise ja ta anti meedikute hoole alla.

Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juhi Tarmo Tomson tänas kõiki otsingutel osalenuid ja lähedasi, kes naise kadumisest kiiresti politseid informeerisid. «Õhtud ja ööd muutuvad järjest külmemaks, mistõttu abivajaja õigeaegne leidmine on kriitilise tähtsusega,» rõhutas ta. Leidmisele aitasid kaasa naise erksavärvilised riided, mis teda maastikust eristasid.

Patrullitalituse juht tuletab meelde, et sellised sügisesed metsas ekslemised võivad nõrgema tervisega inimestele olla traagiliste tagajärgedega. «Palume kõigil teavitada oma lähedasi plaanist minna metsa, lisaks piirkonnast, kus liigutakse ja võimalikust naasmise ajast. Tähtis on panna selga sobivad riided, mis on erksavärvilised ja ilmastikukindlad. Kaasas peab olema laetud akuga mobiiltelefon, võimalusel kompass, vett ja toitu,» ütles Tomson.

Politsei tuletab meelde, et kui olete metsa eksinud või teie lähedane ei ole metsast kokkulepitud ajaks tagasi tulnud, tuleks esimesel võimalusel sellest teada anda hädaabinumbrile 112. Kui piirkonnas puudub mobiililevi, tuleks telefonist eemaldada SIM-kaart ja proovida siis helistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles