Ain Seppik Toobali garantiikirjast: on võimatu, et Savisaar sellest ei teadnud (1)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond peab Käsmus suvepäevi.
Keskerakond peab Käsmus suvepäevi. Foto: Keskerakond

Edgar Savisaare pikaaegse võitluskaaslase Ain Seppiku sõnul on ennekuulmatu, et üks erakonna juhatuse liige annab sellise garantiikirja.

Keskerakonna endise peasekretäri Priit Toobali allkirjaga garantiikirja 450 000 eurole kommenteerinud Seppiku sõnul ei olnud sellised asjad võimalikud siis, kui tema erakonnaga seotud oli. «Selliseid asju ei tehta, see on ennekuulmatu, mis praegu on toimunud, et üks juhatuse liige võtab ja annab sellise garantiikirja.»

Seda, kas Toobal võinuks omapäi midagi sellist teha, Seppik ei usu. «Ma arvan, et volitusi on ületatud, aga kas garantiikiri on tühine, on vaidluse küsimus. Kuigi Kalev Kallo ütleb, et see on tühine, ma kahtlen selles. Tegemist on täiesti selgelt registrisse kantud juhatuse liikme ja peasekretäriga.»

Seppiku hinnangul võis erakonna esimees garantiikirjast teadlik olla. «Aga ta ei te kunagi selliseid asju ise. Selle pärast Toobal alla kirjutaski. See, et esimees ei teadnud, on Keskerakonda arvestades võimatu.»

Põhjust, miks säärane garantiikiri tehti, on Seppiku sõnul raske öelda. Teisalt on teoreetiliselt võimalik, et 450 000 eurose garantii saanud OÜ Midfieldil võis olla roll Keskerakonna rahaasjades. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles