Kolme hukkunuga liiklusõnnetuse kriminaalasi jõudis kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, kus 17-aastast noormeest süüdistatakse liiklusnõuete rikkumises, mille tagajärjel hukkus kolm inimest ning neli sai vigastada. Kohus arutab kriminaalasja lühimenetluse korras.

Eelmise aasta 24. juunil kell 6.40 juhtus Valgamaal Tõlliste vallas Valga-Uulu maantee 4,7 kilomeetril liiklusõnnetus, kus väikebuss VW Caravelle sõitis kraavi ja vastu puud. Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus kolm noorukit ja neli inimest said vigastada.

Süüdistuse kohaselt kutsus 17-aastane noormees 23. juuni õhtul enda juurde sõpru külla, kus tarvitati ühiselt alkohoolseid jooke.

Mingil hetkel tekkis noormeestel mõte sõita Tõrvast Valka. Vaatamata juhtimisõiguse puudumisele ja alkoholijoobele, võttis 17-aastane nooruk  vanemate väikebussi ning istus rooli.

Temaga tuli kaasa veel kolm noormeest. Rahamäe talu lähedal võeti peale kolm hääletanud noormeest vanuses 16-20 aastat.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin tõstis esile, et kohtueelsel uurimisel selgus, et sõiduk liikus kiirusega umbes 150 km/h, 

Mingil hetkel kaotas sõidukijuht kontrolli sõiduki üle, selle tagajärjel rullus väikebuss üle katuse ning sõitis teelt välja vastu puud.

«Ekspertiisiga on tuvastatud, et sõiduk oli tehniliselt korras, seepärast võib väita, et liiklusõnnetuse põhjustasid sõidukijuhi alkoholijoove, sõidukogemuste puudumine ning  suur kiirus,» lisas prokurör.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus sündmuskohal kaks hääletajat ja üks sõidukijuhi sõpradest. Kolmas hääletaja, sõidukijuht ja ta kaks sõpra viidi haiglasse.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist juhtinud Väin ütles, et süüdistatav tunnistas puhtsüdamlikult oma süüd.

Kohtueelset menetlust viis läbi Valga kriminaalteenistus. Kohus arutab kriminaalasja lühimenetluse korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles