Galerii: Keskerakonna juhatus kogunes erakorralisele koosolekule (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna juhatus kogunes täna Tallinnas erakonna peakontoris, et arutada reklaamiärimees Paavo Pettaile väljastatud ligi poole miljoni euro suurust garantiikirja.

Kui algselt kutsusid erakonna juhatuse erakorraliselt kokku Kadri Simsoni, Mailis Repsi ja Jüri Ratase poole esindajad ning see pidi toimuma esmaspäeva õhtul, siis reede pärastlõunal tegi Edgar Savisaar vastukutse ja kutsus juhatuse päev varem partei tavalisse kogunemispaika ja Savisaare sõbrale Alexander Kofkinile kuuluvasse Meritoni hotelli.

Keskerakonna juhatus kogunes pühapäeva õhtul kell 16.00 siiski erakonna peakontorisse Toompeal, Toom-Rüütli 3/5 majas.

Eelmise kongressi ajal Savisaare leeri kuulunud Jaanus Karilaid ütles Postimehele varasemalt, et kui erakonna esimees ja peasekretär Oudekki Loone endise peasekretäri Priit Toobali antud garantiikirja kohta ammendavaid vastuseid ei anna, ootavad erakonda ees «kauaoodatud muutused».

«Kui on ammendavad vastused, siis on kõik hästi. Kui ei ole ammendavad vastused, siis…» Mis siis saab? «Siis ootavad erakonda ees kauaoodatud muutused,» vastas Karilaid.

Erakonna kauaaegse kampaaniameistri Paavo Pettai firmale Midfield antud garantiikirja on Karilaid enda sõnul ka füüsiliselt näinud. Kus see kiri praegu on? «See peab olema erakonna peasekretäri käes suure tõenäosusega juba pikemat aega, aga erakonna juhatuse liikmetele seda laiali jaotatud ei ole,» sõnas Karilaid.

Keskerakonna büroos avastati teisipäeval paber, milles partei endine peasekretär Priit Toobal on erakonna nimel väljastanud ligi poole miljoni euro suuruse garantiikirja.

Postimehe andmetel on garantiikiri väljastatud 450 000 euro ulatuses. Karilaid kinnitas, et summa jääb sellesse suurusjärku. Ta märkis, et parteil ei tule summat lähima aasta jooksul siiski tagasi maksta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles