Kasekamp: Merkeli erakonna kaotus pole mingi üllatus

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Andres Kasekamp.
Pildil Andres Kasekamp. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Postimehele antud intervjuus arvas Tartu Ülikooli professor ja Eesti Välispoliitika Instituudi juhatuse liige Andres Kasekamp, et kristlike demokraatide (CDU) kaotus Saksamaal Mecklenburg-Vorpommernis oli oodatud signaal. 

Esimesena rõhutas Kasekamp, et Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ise kohalikel valimistel koduringkonnas ei osalenud ja CDU populaarsuse langus ei tulnud üllatusena. Siiski pidas politoloog seda oluliseks inimeste rahulolematuse märgiks, eriti immigratsioonipoliitika suhtes.

Mõnetise üllatusena tuli Kasekampile parempopulistliku Alternatiiv Saksamaale (AfD) edu üle CDU. «Eks AfD võttis hääli kõikidelt erakondadelt. Huvitav on, et liidumaa tõeline paremäärmuslik erakond Saksamaa Rahvusdemokraatlik Partei (NPD) ei ületanud isegi valimiskünnist,» arvas ta.

«Tegelikult on CDU ju samme astunud ja vaadata tuleks pikemaajalisi trende. Inimesed arvavad, et valitsus ei saa pagulastega hakkama ja siis nad reageerivadki, tulemusi tahetakse kohe näha,» lisas Kasekamp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles