Paadunud liiklusrikkuja pandi kuuks ajaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber
Arestikamber Foto: SCANPIX

Ühe nädala jooksul mitmeid liiklusrikkumisi toime pannud noormehele mõisteti liitkaristusena 30 päeva pikkune arest.

28. jaanuari õhtul teostasid politseinikud Võru linnas liiklusjärelevalvet ja kella 22 paiku äratas nende tähelepanu sõiduauto Volkswagen, mis tegi sirgetel linnatänavatel kõverajoonelisi manöövreid.

Sõiduki kontrollimisel selgus, et seda juhtinud 20-aastane Marek oli alkoholi tarvitanud. Lisaks polnud noormehel mootorsõiduki juhtimisõigust ja Volkswagenil oli läbimata korraline tehnoülevaatus.

Politsei alustas Mareki suhtes väärteomenetlust.

2. veebruari hommikul kella 8 paiku seisid Võru politseinikud taaskord silmitsi Marekiga, kes hoolimata juhtimisõiguse puudumisest ja varasemast karistusest oli otsustanud taas oma Volkswageniga Võru linnatänavatele naasta.

«Tegu on paadunud õigusrikkujaga, keda on varasemalt korduvalt nii väärteo- kui ka kriminaalkorras karistatud,» ütles Võru politseijaoskonna ülemkonstaabel Varbo Maandi. «Olukorra teeb eriti tõsiseks see, et Marek on korduvalt joobespäi autorooli istunud, lisaks pole ta saanud ka vastavat koolitust, et omada õigusi sõiduki juhtimiseks.» 

Ülemkonstaabel sõnas, et tehniliselt mittekorras sõiduk, kogenematus sõiduki juhtimisel ja alkoholijoove on erakordselt ohtlik kombinatsioon.

«Seadused, keelud ja käsud ei ole selleks, et neid trotsida. Eriti, kui seate oma mõtlematu tegevusega ohtu peale enda ka teiste inimeste elud,» nentis ta. 

Kuna varasemate rikkumiste eest määratud trahve ei ole Marek seniajani tasunud, taotleti talle kohtus sel korral alternatiivina karistuseks aresti.

Kohus otsustas toimepandud rikkumised menetluses liita ning määrata Marek kuuks ajaks aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles