Rõivas nimetas Kallase väljaütlemist ebaõnnestunuks (7)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas ja presidendiks pürgiv Siim Kallas Reformierakonna valimispeol mullu märtsis.
Peaminister Taavi Rõivas ja presidendiks pürgiv Siim Kallas Reformierakonna valimispeol mullu märtsis. Foto: Laura Oks/Õhtuleht

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas möönis, et Siim Kallase väljaütlemine laupäeval toimunud reformierakondlaste kogunemisel oli ebaõnnestunud ja Kallas peaks hoopis muule keskenduma.

Siim Kallas ütles laupäeval erakonna ladviku ja erakonda kuuluvate omavalitsusjuhtide kogunemisel, et kui keegi ei ole nõus Reformierakonna juhatuse otsusega toetada presidendikandidaadina valimiskogus just teda, on neil võimalik valida endale soovi korral uus erakond.

Loe lähemalt siit: Kallas: kes pole rahul Reformierakonna juhatuse otsusega mind toetada, võib uue erakonna valida

«See väljaütlemine oli Siim Kallasel kahtlemata ebaõnnestunud,» märkis Rõivas. «Reformierakonnas ei ole kombeks inimesi juhatuse enamusest erinevate seisukohtade pärast karistada või põlata, see oleks ka fundamentaalselt vale.»

Rõivas rõhutas, et Reformierakond on tugev just seetõttu, et erakonnas aktsepteeritakse erinevaid seisukohti ning erimeelsused räägitakse omavahel selgeks.

Peaministri sõnul on Kallasel põhjust olla Reformierakonnale tänulik toetuse eest ning Kallas peaks keskenduma teiste erakondade ja valijameeste veenmisele. «Ainult nii on võimalik olla kandideerimisel edukas,» lisas Rõivas.

Reformierakonna juhatus otsustas möödunud teisipäeva õhtul viietunnise kirgliku arutelu käigus, et presidendivalimistel valijameeste kogus 24. septembril toetab erakond Siim Kallast, mitte Marina Kaljuranda.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles