Kaitsevägi korraldab Tallinnas NATO väljaõppekonverentsi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased lahinglaskmistel..
Kaitseväelased lahinglaskmistel.. Foto: Toomas Huik.

Kaitsevägi ja NATO arendusväejuhatus korraldavad 7.-11. veebruarini Tallinnas NATO väljaõppe sünkroniseerimiskonverentsi, millest võtab osa ligi 200 kaitseväelast liitlas- ja partnerriikide sõjaväeakadeemiatest, väljaõppekeskustest ja rahvusvahelistest staapidest.

Viie päeva jooksul arutavad liitlaste koolitusasjatundjad NATO ja partnerriikide väljaõppe ühtlustamise ja arendamise võimalusi nii üksuste kui üksikvõitlejate tasandil, vahendas kaitseväe pastaabi pressiesindaja.

Eraldi alakonverents on pühendatud Afganistani operatsioonil osalevate üksuste ettevalmistusele, samuti käsitletakse järgmise viie aasta suuremaid NATO õppuseid ning riikide õppeasutuste ja väljaõppekeskuste vahelise võrgustiku arendamist.

Tallinnas korraldatav sünkroniseerimiskonverents hõlmab esmakordselt varasemate aastate nelja konverentsi, mis käsitlesid eraldi individuaalse, üksuste, õppuste ja operatsioonide väljaõppeteemasid.

Eestist osalevad konverentsil Balti Kaitsekolledži, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, kaitseväe peastaabi ja maaväe esindajad ning NATO arendusväejuhatuses väljaõppe alal teeniv Eesti ohvitser.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles