Harku vald kutsus ATKO Grupi esindajad purjus bussijuhi kohta selgitusi andma (3)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atko buss.
Atko buss. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

ATKO Grupi esindajad käisid täna seoses puhumisreidil vahele jäänud joobes bussijuhiga Harku vallamajas selgitusi andmas.

Harku vallavalitsus kutsus täna vallamajas toimunud kohtumisele AS ATKO Grupi, maanteeameti, Harjumaa ühistranspordikeskuse ja politsei esindajad, et arutada eilset kahetsusväärset juhtumit, kus reisijaid teenindas joobes olekus bussijuht, seades nii ohtu reisijad ja kaasliiklejad. «Peame seda väga taunimisväärseks ja lubamatuks,» toonitas valla kommunikatsioonijuht Kady-Ann Sutt.

Kohtumisel räägiti, kuidas ja mismoodi on võimalik jätkata AS ATKO Grupiga edasist koostööd Harjumaa lääne suunal. «Arutati väga tõsiselt senises koostöös korduvalt esinenud ränki kitsaskohti ja probleeme ning edasise koostöö jätkamise võimalikkust,» täpsustas Harku vallavanem Kaupo Rätsepp.

Kuivõrd 5. septembril tabati joobes juht Harju maakonna avalikul liinil, mille tellija on riik läbi Harjumaa ühistranspordikeskuse, siis on siinkohal ka Harjumaa ühistranspordikeskuse ja nende koostööpartneri maanteeameti otsus see, kas nad jätkavad AS ATKO Grupiga edasist koostööd või mitte. Maanteeameti ülesanded on vastavalt ühistranspordiseadusele ühistranspordikeskuse nõustamine ja tema poolt sõlmitud avaliku teenindamise lepingute üle järelevalve teostamine, kuna avaliku teenindamise kohustuse eest makstakse sihtotstarbelist toetust riigieelarvest.

Harku vald koostöös Harjumaa ühistranspordikeskusega opereerib Harku valla siseliine, mida teenindavatel AS ATKO Grupi bussidesse on paigaldatud alkolukud, mis takistavad joobes juhtidel sõitu alustamast.

Küll aga lubasid AS ATKO Grupi esindajad tänasel kohtumisel, et nende esimene prioriteet on varustada alkolukkudega ka kõik teised AS ATKO Grupi bussid, mis alustavad hommikul oma tööd väljaspool baasi.

Samuti kinnitasid esindajad, et tegemist on kahetsusväärse juhtumiga, millesse nad väga tõsiselt suhtuvad. Bussifirma lubas ka panna suuremat rõhku oma organisatsiooni töökultuuri parandamisele.

Karistuseks 19 päeva ühiskondlikku tööd

Eile hommikul korraldasid Põhja prefektuuri politseinikud puhumisoperatsiooni Harku vallas. Kella 7.50 ajal kontrolliti Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 9. kilomeetril ATKO Liinide bussi juhtinud 46-aastast meest, kellel olid alkoholi tarvitamise tunnused. Bussijuht viidi arestimajja ning täna andis ta juba selgitusi kohtuniku ees. Meest on varem karistatud samasuguse rikkumise eest.

ATKO Liinide esindaja teatas eile Postimehele, et mees vabastati koheselt ametist ja sellisele teole pole õigustust.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava kinnitusel määrati juhile täna Harju maakohtus 20 päeva pikkune arest, millest ta pidi reaalselt ära kandma ühe päeva ja ülejäänud 19 päeva asendati ühiskondlikult kasuliku tööga. Samuti võttis kohus mehelt pooleks aastaks ära juhtimisõiguse.

Eilsel puhumisreidil kontrollisid politseinikud ka sama firma teist bussijuhti, kellel olid samuti alkoholi tarvitamise tunnused, ent kelle lõplik joove jäi alla 0,1 milligrammi liitri kohta väljahingatavas õhus ehk napilt alla seaduses sätestatud vastutusmäära.

Tema kohta tegi bussifirma politseile järelepärimise. «Protokolli bussijuhile ei koostatud. Väidetavalt oli tegemist ravimite tarvitamisega,» märkis bussifirma, lisades, et juht võis pärast lühikest seismist sõitu jätkata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles