Hanso: Eesti-Soome kaitsekoostöö on tihedam kui kunagi varem

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso.
Hannes Hanso. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseminister Hannes Hanso ütles teisipäeval, et Eesti ja Soome pole kunagi teinud sedavõrd tihedat kaitsealast koostööd kui praegu.

Häid suhteid näitab Hanso sõnul tõsiasi, et Soome osaleb Eestis NATO õppusel, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«See on ka üks asi, mida varem ei tehtud, nüüd kevadel osales Soome Kevadtormil, järgmisel aastal, kevadel tulevad nad Kevadtormile nagu näiteks tuleb ka Rootsi esmakordselt,» lausus ta.

«Kuidas saaks Eesti töötada vastu USA-Soome koostööle, vabandage väga, vastupidi, me tervitame seda. On õppusi olnud, kus nii Soome kui ka Ameerika Ühendriikide väed ka siin, Eesti territooriumil on olnud või kasutanud meie territoriaalvett või ka õhuruumi. Ajakirjanduslikke fantaasiaid võib alati teha,» ütles kaitseminister.

Soome päevalehes Helsingin Sanomat ilmus ajakirjanik Jussi Niemeläineni sulest arvamusartikkel, kus ta ütleb, et president Toomas Hendrik Ilves on kahjustanud Eesti ja Soome suhteid. Seda põhjusel, et naaberriikidel on erinev arusaam sellest, kuidas tegelda suhetega Venemaaga avalikkuse ees, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles