ERR.ee: andmekaitse inspektsioon lähtub edaspidi tervest mõistusest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Peep.
Viljar Peep. Foto: Raigo Pajula

Sel nädalal ametisse astunud Andmekaitse inspektsiooni uus peadirektor Viljar Peep lubab, et tema amet hakkab lähtuma rohkem tervest mõistusest.


Aasta algusest jõustunud isikuandmete kaitse seaduse uus redaktsioon on tekitanud parasjagu pahandust, kuid Peep nimetab enamikku neist probleemidest ennekõike kommunikatsioonihäireks vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Tema sõnul üldiselt inspektsioon tegeleb tõsiste probleemidega ning koolinimekirjad või sünnipäevaõnnitlused, ei ole tõsine probleem.

Ta lubas, et inspektsioon ei hakka takistama ka meditsiini- ja teadusuuringuid - seni, kuni mõistlikkuse piirides inimese eraelu kaitstakse. Ning mitte kõik pole seaduse ees päris võrdsed.

«On selge, et avaliku elu tegelase puhul on eraelu kaitse barjäär väiksem. On aga ka selge, et avalik huvi avaliku elu tegelase vastu ning avalik uudishimu pole ka päris üks-seesama,» rääkis Peep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles