Eksministrist koolipapa kustutas koni õpilase peopessa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine minister Tarmo Loodus tunnistab, et läks koolipoissi korrale kutsudes liiale.
Endine minister Tarmo Loodus tunnistab, et läks koolipoissi korrale kutsudes liiale. Foto: Toomas Huik

Viljandi kutsekooli õpilane esitas politseisse avalduse koolidirektori, endise siseministri Tarmo Looduse kohta, kes olevat kustutanud talle koni peopessa.


Üleeile pärastlõunal Viljandi ühendatud kutsekooli territooriumil toimunu kohta pole kohalik politsei veel menetlust alustanud, küll on aga vesteldud kooli direktori Tarmo Loodusega, nentis Viljandi politseijuht Alvar Pähkel.


«On vaja veel infot kontrollida ja pealtnägijaid küsitleda,» märkis ta. «Seejärel otsustame, kas alustame menetlust.»


Pähkel ei välista, et 18-aastase koolipoisi avaldus direktori vastu võib olla lihtsalt kättemaks. «Mis te arvate, kuhu poiss oma suitsu paneb, kui koolidirektor tuleb,» vihjas politseijuht võimalusele, et õpilane võis oma peopesa suitsuotsaga ise ära kõrvetada. «Eks uurimine selgitab.»


Endine siseminister ja praegune koolidirektor Loodus aga tunnistab end süüdi ja nendib, et läks koolipoisi korralekutsumisega liiale. Tema sõnul juhtus lugu vahetunni ajal, mil mõned õpilased välisukse juures suitsu tegid.


«Läksin välja, käskisin konid ära panna, aga see poiss ei pannud. Ütlesin, et konid käest ja tervitame nagu mees mehega, aga tema andis käe, endal koni käes,» selgitas Loodus ja väljendas süütunnet, et koni poisile kätte surus. «Ütlesin täna [eile – toim] ka lapsevanemale, et olen süüdi. Mis mul ikka öelda on.»


Kooli territooriumil on suitsetamine keelatud, kuid kuna kutsekoolis õppijad on sageli täisealised, on Viljandi kutsekoolis loodud kohad, kus suitsetamist pahaks ei panda.


Sellest hoolimata suitsetavad õpilased ukse ees, kus õpilased käivad sisse-välja, ning tõmbetuul toob suitsu koolimajja sisse, selgitas Loodus oma käitumist. Direktori sõnul on õpilaste mõistlikku käitumist aasta-aastalt üha raskem tagada, kuid ta lisas, et see ei vabanda tema reaktsiooni.


Poisi vanematega sai juhtunu Looduse sõnul selgeks räägitud ja lapsevanem saab aru, et kooli territooriumil ei suitsetata, ning tema mõistab, et reageeris üle. Direktor märkis, et andis oma käitumisest teada ka haridusminister Tõnis Lukasele.
»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles