VTA keeldub Saaremaa sigade kordusproovist (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2700 Saaremaa katkusiga hävitati Lääne-Virumaal asuvas ASi Vireen tehases.
2700 Saaremaa katkusiga hävitati Lääne-Virumaal asuvas ASi Vireen tehases. Foto: Saarte Hääl

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) keeldub taas Saaremaal leitud Aafriku seakatku surnud metssigade kordusproovist, kirjutab Saarte Hääl.

VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul teeb labor vajadusel küll täiendavaid uuringuid, kuid mitte selleks, et kinnitada sigade Aafrika katku diagnoosi metssigadel.

«Juhul kui seda peetakse vajalikuks, teeb labor täiendavaid uuringuid ainult selleks, et uurida viirust ennast, sest viirus muutub ajas ja ruumis. Kordusuuringut me ette ei näe, sest oleme diagnoosi kinnitanud laboritulemuse põhiselt,» sõnas Kalda.

Kalda sõnul teeb labor täiendavaid uuringuid uutest seakatku piirkondadest rutiinselt, kuid seda ei tehta kohe, vaid proovid kogutakse ja neid tehakse siis, kui näiteks viiruse iseloomustamiseks on mingid uuringud vajalikud või tuleb uus leid. «Täiendav uuring ei muuda diagnoosi,» rõhutas ta.

VTA kinnitusel on ametlik vastus Saarte jahimeeste seltsi pöördumisele koostöös laboriga koostamisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles