Tallinna lahel harjutatakse põlevast reisilaevast inimeste päästmist

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lahel algab täna rahvusvaheline merepäästeõppus «Wind Arrow 2016», mille käigus harjutatakse paljude kannatanute päästmist reisilaevalt ja päästetööde tegemist merel.

Õppusele on kaasatud ka Soome piirivalvelaev ja -kopter, spetsiaalsed tulekustutusrühmad ning Rootsi merevalvekeskus. 

Õppuse stsenaariumi järgi on reisilaeval elektrikatkestus ja puhkeb tulekahju, mis tekitab reisijate seas paanika. PPA merevalvekeskus alustab päästeoperatsiooni, kuhu kaasatakse Soome merepäästjad ja Rootsi merevalvekeskus.

«Tulekahju reisilaeval on laeva meeskonna ja päästjate jaoks keeruline kriisisituatsioon ja selle õppuse käigus harjutatakse paljude inimeste päästmist ning erinevate asutuste omavahelist infovahetust,» sõnas PPA juhtivpiiriametnik Danel Tüür. Võimalikult reaalsete päästetingimuste loomiseks ootavad laeval ja vees abi ligi paarsada vabatahtlikku.

Merepäästesündmuse lahendamisse panustavad ka Soome merepäästjad ja Rootsi merevalvekeskus. Soomest osalevad õppusel kaks meeskonda, kes on treenitud merel tulekahjude kustutamiseks.

«Ressursimahuka õnnetusjuhtumi puhul toetavad riigid alati üksteist. Õlg õla kõrval töötamine annab meile võimaluse sellisteks suuremahulisteks päästeoperatsioonideks valmistuda ja läbi praktilise kogemuse saame tõsta meie võimekust kriisijuhtumitele reageerimiseks. Reaalsusele sarnanev õppus annab aga juhtumi lahendajatele ja vabatahtlikele kogemuse märgata ja aidata ekstreemsetes oludes ennast ja teisi,» ütles Tüür. 

Suurõppust Wind Arrow 2016 korraldab politsei- ja piirivalveamet. Lisaks PPA-le osalevad õppusel AS Tallink Grupp, Põhja päästekeskus, Veeteede amet, häirekeskus, terviseamet, Tallinna kiirabi, AS Tallinna Sadam, haiglad, vabatahtlikud merepäästjad ning Kaitseliit ja Naiskodukaitse. Varustusega aitab õppust läbi viia Revali merekool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles