Loodav Saaremaa vald võib viiest miljonist eurost ilma jääda

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöide kirik Saaremaal.
Pöide kirik Saaremaal. Foto: http://register.muinas.ee

Juhul, kui Saaremaal asuv Pöide vald ei kavatse ühtse omavalitsuse moodustamise nimel ühinemisläbirääkimistega kaasa minna, jääb tulevane Saaremaa vald ilma viie miljoni suurusest ühinemistoetusest.

Lisaks Saaremaa valla strateegilistele eelistele on vabariigi valitsus maakondliku ühinemise korral lubanud ühinejaid premeerida viie miljoni euro suuruse investeeringutoetusega, kirjutab Meie Maa.

Selle tõi välja viimasel ühinemisläbirääkimiste juhtkomisjoni koosolekul seda juhatanud Kuressaare linnapea Madis Kallas. Juhtkomisjoni liikmed olid seisukohal, et juhul, kui Pöide vallavolikogu otsustab ühinemisläbirääkimistega ühineda, siis ei näe nad põhjust, miks peaks mõni volikogu selle vastu olema.

Vastavalt haldusreformi seadusele on läbirääkimistega võimalik liituda kuni 30. septembrini. Investeerimistoetust eraldatakse ainult tingimusel, kui kõik Saare maakonna omavalitsused ühinevad vabatahtlikult, kaasa arvatud Pöide vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles