Seesamikala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seesamikala
Seesamikala Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

¾ dl sojakastet (või teriyaki kastet)
1 sl vedelat mett
2 sl seesamiõli
1 laimi (või sidruni) riivitud koor
4 x 150 g nahata forelli- või lõhefileed
Lisand:
250 g munanuudleid
3 varretäit hakitud rohelist sibulat
1 sl sojakastet
1 sidruni mahl
3 sl seesamiseemneid
soovi korral pool väikest hakitud tšillikauna
1 pakk külmutatud rohelisi ube või suhkruherneid (200–300 g)
 

Klopi sojakaste, mesi, seesamiõli ning tsitrusekoor. Marineeri kalapalu segus 10–20 minutit. Keeda munanuudlid pakendil oleva juhise järgi. Lisa sidrunimahl ja sojakaste. Prae väga kuumal pannil 1 sl õlis rohelist sibulat (soovi korral ka tšillit) ja krõmpsuks keedetud ube või herneid. Lisa need nuudlitele.
Puhasta pann ja prae marinaadist nõrutatud ning seesamiseemnetes veeretatud kalapalu (jäta marinaad alles!) mõlemalt poolt 3–4 minutit. Tõsta fooliumi alla tahenema. Pühi pann köögipaberiga ja kuumuta marinaad keema. Lisa sellele ½ dl vett. Keeda 3 minutit ja vala nuudlitele. Sega ja serveeri kalapalaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles