Randpere: Kallase väljaütlemine läheb talle valijameeste kogus maksma kuni 20 häält

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Andres Haabu

Reformierakonna fraktsiooni liige, Marina Kaljuranna toetaja Valdo Randpere jätkas tänases «Ringvaate» saates Siim Kallase ägedat kritiseerimist ning ütles, et Kallase väljaütlemine läheb talle valijameeste kogus maksma kuni 20 häält, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Siim Kallas ütles eelmisel nädalal, et kui keegi ei ole nõus Reformierakonna juhatuse otsusega toetada kandidaadina just teda, on neil võimalik valida endale soovi korral uus erakond.

«Ma arvan, et valimiskogus jääb Siim Kallasele seetõttu 15-20 häält vähemaks,» sõnas Randpere ja nimetas Kallase lausungit partei diktaadiks. 

«Siimu võib-olla ajendas seda välja ütlema ka see, et Siim on väga kaua aega Eestist eemal olnud ja ta ei ole päris hästi aru saanud, et nii Reformierakonnas kui ka Eesti ühiskonnas laiemalt tänapäeval sellise sõnumiga kaugele ei jõua, sest nii Eesti inimesed kui ka erakonna liikmed on harjunud ise mõtlema ja sellega, et seda respekteeritakse ja on erinevad ideed ja erinevate ideede konkurentsis sünnib kõige parem lahendus,» rääkis Randpere.

Kui Marina Kaljurand kavatseb siiski valimiskogus kandideerida, lubab Randpere tema poolt hääletada. Randpere lisas, et Reformierakonna parteisisesed pinged vaibuvad tema hinnangul presidendivalimiste lõppedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles