Leedo viimane «kingitus» hiidlastele – laevasõit venib kuni kahetunniseks (7)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Harilaid.
Parvlaev Harilaid. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval Hiiumaa ettevõtjate ees seisnud OÜ TS Laevad esindajad avalikustasid, et Leedolt laevade rendile saamise lõivuks on aeglasem ülesõit, mistõttu lähevad ümbertegemisele nn teise laeva graafik ja piletid.

20 aastat mandri ja suursaartega ühendust pidanud ettevõtja ei anna midagi ära kergekäeliselt. TS Laevad sai temalt küll aluste prahtimislepingud, aga tingimustega, kirjutab tänane Hiiu Leht.

Pärast lepingu sõlmimist teatas OÜ Väinamere Liinid uuele operaatorile ametlikult, et olemasolev graafik ei ole sõlmitud prahtimislepingu alusel teostatav. Konks seisneb selles, et senine vedaja Väinamere Liinid, kes oktoobris veel jätkab, tagab Heltermaa–Rohuküla liinil kahetunnise praami väljumistsükli.

See tähendab veel pikemat kui pooleteisetunnist meresõitu, mis sest, et laevad on suutelised ja sõidavadki praegu kiiremini. Sisuliselt võib sõit Leedo laevaga oktoobris kesta koguni 1 tund ja 50 minutit.

Hea uudis on vast see, et hiidlaste teiseks laevaks ei tule Harilaid, vaid Heltermaa–Rohuküla liinile jääb St. Ola. Ent ka siin on üks «aga». Laevakompanii on teinud sellise lepingu, et saab Virtsu–Kuivastu liinile viia veel ühe suure laeva Saaremaa ralli nädalavahetuseks 6.–9. oktoobrini.

Hiiu maavanem Riho Rahuo­ja nentis, et tegu on Leedo loodetavasti viimaste «kingitustega» hiidlastele.

TS Laevade juhatuse liige Kaido Padar tunnistas, et asenduslaevade prahtimis­lepingute läbirääkimiste käigus jäid need kuupäevad ja ülesõiduajad kuidagi kahe silma vahele.

«Lihtsalt ei osanud neile tähelepanu pöörata. See teadmine tuli alles siis, kui lepingud olid alla kirjutatud, et kellaaajad on sellised, millega tagame ülesõidu,» lausus ta.

Loe pikemalt Hiiu Lehest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles