Kaljurand pressikonverentsil: minu toetus on laiapõhjaline (19)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendiks kandideerida otsustanud ja välisministri ametist lahkuda sooviv Marina Kaljurand ütles täna, et kuigi oma kandidatuuri ülesseadmiseks tal allkirju veel pole, on tal valijameeste seas toetajaid nii valimisliitudest kui kõigist parteidest peale Konservatiivse Rahvaerakonna. «Ma ei astuks seda sammu, kui ma ei usuks, et ma võin saada valitud,» ütles ta.

Kaljurand põhjendas hommikuses pöördumises presidendiks kandideerimist laia toetuse ja sooviga mitte petta inimesi, kes temasse usuvad. Ühtlasi esitas ta peaministrile tagasiastumisavalduse, mille kohaselt peaks täna olema tema viimane tööpäev välisministeeriumis.

«Olen veendunud, et ei ole õige jätkata välisministrina Reformierakonna juhitavas valitsuses, samal ajal konkureerides Reformierakonna kandidaadiga. Ma loodan, et välisteenistus saab väärika ja pühendunud ministri,» ütles ta pöördumises.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas teatas samas, et ei pea Kaljuranna tagasiastumist vajalikuks. «Palusin tal rahulikult järele mõelda. Vajadus südamega tööd tegeva välisministri järele ei kao kuhugi ka peale 24. septembrit,» teatas ta.

Peaministrilt on täpsemaid kommentaare oodata täna pärastlõunal.

Eelmisel teisipäeval pärast riigikogu hääletusvoore otsustas Reformierakonna juhatus pikaleveninud koosolekul, et toetab 24. kogunevas valimiskogus presidendikandidaadina Siim Kallast.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles