Palgatõusu lootust on vaid kooliõpetajatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnakassast sõltuvate pedagoogide palgatõus on lahtine. Foto on illustratiivne.
Linnakassast sõltuvate pedagoogide palgatõus on lahtine. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Ehkki 13. jaanuaril allkirjastasid haridustöötajate liidu juht Sven Rondik ja haridusminister Tõnis Lukas pedagoogide palgakokkuleppe, mille järgi peaks järgmise aasta jaanuarist õpetajate palk tõusma 20 protsenti, tähendab see palgatõusu vaid kooliõpetajatele.

Samas on terve hulk lastega töötavaid pedagooge, kes palgatõusule loota ei saa ning sõltuvad kohaliku omavalitsuse rahakotist ja otsustest: lasteaiaõpetajad, huvikoolide töötajad, koolipsühholoogid, logopeedid, lastekodude kasvatajad jt, kirjutab Õpetajate Leht.

Ministeeriumist öeldi, et nemad lasteaiaõpetajate palga määramisel palju kaasa rääkida ei saa, kuid selle aasta riigieelarves suurendati kohalike omavalitsuste tasandusfondi hariduskulusid 601 638 euro (72 miljoni krooni) võrra. «See võimaldab palgapoliitikat kujundada nii, nagu kohapeal on vaja,» sõnas ministeeriumi pressiesindaja Rein Joamets.

Tallinn on suutnud viimastel aastatel hoida lasteaiaõpetajate ja kooliõpetajate palkade miinimummäärad võrdsel tasemel, kuid kõikjal mujal Eestis on lasteaiaõpetaja palk kooliõpetaja omast väiksem.

Õpetajad leiavad, et töö vastutusrikkust ja nõudmisi arvestades on nende palgad liiga väikesed ning ka poliitikud ei näi praeguses valimiskampaanias lasteaiale kuigivõrd tähelepanu pööravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles