Peaminister Rõivas: loodan uue välisministri leida nädalaga (4)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine peaminister Taavi Rõivas
Senine peaminister Taavi Rõivas Foto: Jörgen Norkroos

Peaminister Taavi Rõivas loodab leida nädalaga uue välisministri ametikohalt lahkuva Marina Kaljuranna asemele.

«Olles saanud Marina Kaljurannalt veelkordse kinnituse soovist ametist lahkuda, edastan tema avalduse vabariigi presidendile niipea, kui uus välisministri kandidaat on olemas. Seadus annab selleks küll 30 päeva aega, kuid mõistes Marina soovi kiiresti ametist lahkuda, loodan uue välisministri leida nädalaga,» sõnas Rõivas.

«Vestlesin äsja vabariigi presidendiga ja leppisime kokku, et välissuhtluses tuleb tagada järjepidevus ning välisministri vabastamisega peab kaasnema koheselt ka uue ministri ametissenimetamine,» lisas ta.

Vastavalt seadusele on kuni presidendi otsuseni minister vabastada ja uus minister ametisse nimetada ametis senine minister. Soovi korral võib minister võtta puhkust, siis toimub asendamine vastavalt valitsuse kinnitatud korrale.

Välisminister Marina Kaljurand teatas täna hommikul Reformierakonna esimehele, peaminister Taavi Rõivasele, et loobub ministrikohast ja kandideerib presidendiks. Kaljurand kinnitas päeval pressikonverentsil, et kuigi oma kandidatuuri ülesseadmiseks tal allkirju veel pole, on tal valijameeste seas toetajaid nii valimisliitudest kui kõigist parteidest peale Konservatiivse Rahvaerakonna. «Ma ei astuks seda sammu, kui ma ei usuks, et ma võin saada valitud,» ütles ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles