Vaikusega löödud: ühe peatuse kaugusel Ground Zerost (2)

Peeter Raudsik
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste Brooklyinis 2004. aastal enne ärasõitu USAst.
Maire Aunaste Brooklyinis 2004. aastal enne ärasõitu USAst. Foto: Erakogu

«Kus olid sina, kui tornid kukkusid?» on küsimus, mis kõlab luuletustes, lauludes ja inimeste huulil. Enamikule eestlastele seostuvad need tunnid ärevusootuse ja segadustundega teleekraanide taga. Vähem on neid, kes viibisid ise sel hetkel Ameerika Ühendriikides ja kogesid kogu riiki tabanud tragöödiat vahetult. Seda päeva meenutab poliitik ja endine ajakirjanik Maire Aunaste (IRL), kes viibis parasjagu New Yorgis, vaid mõneminutilise teekonna kaugusel Ground Zerost ehk paigast, kus asusid Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornid.

Maire Aunaste läks Eestist USAsse juba enne aastatuhandevahetust, 1999. aasta augustis. «Üleüldse oli see mul alles teine kord selles linnas olla. Plaanisin seal mõned kuud veidi ringi vaadata ja seejärel tagasi Eestisse tulla, telekanalisse TV1, kus ma olin just lõpetanud ühe hooaja endanimelist vestlussaadet,» jutustab ta. Paraku võtsid sündmused hoopis teistsuguse pöörde, kuna just sel ajal, kui Maire New Yorgis oli, algas TV1 pikk pankrotiteekond.

«Siis ma sain aru, et mul ei olegi kuhugi enam tagasi tulla, kuna ma olin ETVst ka juba ära läinud,» ütleb ta. Ühtäkki oli selge, et polnud mõtet kohe Eestisse naasta. Seiklushimu ja maailmaavastamine tundusid Eestis tööotsimisest hoopis suuremat väljakutset pakkuvad.

 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles