Fotod ja video: Harku kinnipidamiskeskuses toimunud madratsipõlengu tõttu sai vigastada politseinik

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harku kinnipidamiskeskuses süüdati täna kahes kinnipeetava eluruumis madratsid. Põlengu käigus sai vigastada üks politseiametnik. Keskusest evakueeriti 23 inimest. 

Täna kella 20.55 ajal avastati, et kinnipidamiskeskuse teisel korrusel põlevad kahes eluruumis madratsid. Esialgsete andmete kohaselt süütas üks kinnipeetav esmalt madratsi oma toas ning liikus seejärel tühjalt seisnud kõrvaltuppa ja pani ka seal põlema madratsi, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Kokku oli keskuses sel hetkel 24 kinnipeetavat, kellest 23 elasid samal korrusel, kus süüdati madratsid, ja nemad ka evakueeriti hoonest. Esimesel korrusel maja teises otsas elanud naisterahvas sai ohutult oma eluruumi jääda. Kinnipeetavatest keegi juhtunu käigus vigastada ei saanud.

Keskuse politseinikud üritasid enne päästjate saabumist tuld oma jõududega kustutada ning selle käigus sai üks politseinik põletushaavu ja ta viidi haiglasse. Kella 21.15ks olid päästeametnikud põlengu lokaliseerinud. Kella 21.50ks oli tuli lõplikult kustutatud ja ruumid ventileeritud ning alustati ettevalmistusi kinnipeetavate tagasi eluruumidesse lubamiseks.

Meesterahvas, keda on alust seostada madratsite süütamisega, viidi politseijaoskonda.

Pärast kustutustööde lõppu asusid kriminalistid koguma jälgi kahes eluruumis, kus põleng toimus.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Veiko Randlaine ütles, et tulekahju korral on kõige tähtsam keskuse elanike ohutuse tagamine. «Keskuse töötajad suutsid elanikud kiiresti evakueerida selleks ette nähtud alale. Kuna paljudel ei olnud aega üleriideid õue kaasa võtta, siis anti kustutustööde lõppu ootavatele inimestele ümber tekid. Vajadusel on võimalik kinnipeetavad ka ajutiselt mujale viia, kuid selleks täna vajadust ei olnud,» rääkis Randlaine. 

Põlengus vigastada saanud politseinikule soovib Randlaine kiiret taastumist. «Esialgsetel andmetel olid politseiniku põletushaavad kergemad ning ta lubati pärast esmaabi kodusele ravile,» ütles operatiivjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles