Kaljurand lubas ka presidendiks saades vene keelt kasutada (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand teatas pressikoneverntsil, et kandideerib valimiskogus presidendiks.
Marina Kaljurand teatas pressikoneverntsil, et kandideerib valimiskogus presidendiks. Foto: Erik Prozes

Reedel presidendiks kandideerimisest teatanud Marina Kaljurand lubas, et hakkab vene keeles suhtlema ka siis, kui osutub valituks.

«Kuidas ma saan vene keelt unustada, kui ma räägin iga päev oma emaga vene keeles,» ütles Kaljurand vastuseks rahvusringhäälingu vene toimetuse ajakirjaniku küsimusele, ega ta Eesti riigipeaks saade vene keelt ära ei unusta.

Kaljurand ütles reedel oma kandideerimisest teatamisel tehtud avalduses, et näeb vajadust suurema ja kõikehõlmavama ühiskondliku dialoogi, kaasamise ja koostöö järele. «Mulle on kohtumistel korduvalt öeldud, et presidendilt oodatakse oskust ja soovi kõnetada erinevaid ühiskonnarühmi, erinevate muredega ja erinevaid emakeeli kõnelevaid inimesi, ka neid, kes on jäänud elu hammasrataste vahele. Ma olen valmis seda tegema, ma soovin seda teha ja ma oskan seda teha,» ütles Kaljurand.

Marina Kaljuranna isa oli läti päritolu, tema ema on 1925. aastal Narvas sündinud venelanna Veera Rajevskaja.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles